Ett förstoringsglas som ser ut som ett Q
Om

Om mig

Jag heter Carina Enestarre, och jag är utbildad bibliotekarie och informationsspecialist.

Jag har valt att gå i tidig pension för att hjälpa andra, i synnerhet äldre kvinnor, att klara sig i informationsdjungeln. Det jag kan hjälpa dig med är att förstå teknik, logistik eller hur man letar fram de billigaste elavtalen, telefonavtalen eller något annat. Vill du lära dig olika datorprogram, hur du laddar ner appar, eller behöver du ha en skrivare installerad? Jag kan hjälpa dig med det och mycket annat!


Utöver att vara IT-fixare så har jag två andra byggstenar i min firma:

- jag tar mig an släktforskningsuppdrag, eller lär dig släktforska om du hellre vill det.

- jag hjälper vuxna adopterade, och personer som varit i fosterhem, att hitta mer information om sitt ursprung i de svenska arkiven.


Jag har över 30 års kombinerad erfarenhet och kompetens för de tjänster jag erbjuder.


Viktigt att veta om mig

All information du delger mig stannar hos mig! Mellan oss råder strikt sekretess, och jag värnar om din integritet.

Jag följer också Folkhälsomyndighetens råd och gällande restriktioner för covid-19. Vill du att jag har munskydd och handskar när jag är hos dig har jag givetvis det.


Min akademiska utbildning

Masterexamen i Biblioteks- och informationsvetenskap, Lunds universitet.
Magisterexamen i Humanekologi, Lunds universitet
Pedagogiska kurser, ledarskapskurs med mera. Lunds universitet, Malmö högskola och Högskolan i Borås.


Min yrkeserfarenhet

Under de senaste 21 åren har en av mina huvuduppgifter varit att undervisa vuxna, både på komvux och på universitet, om hur de kan hantera datorer, hur de kan hitta information samt vara källkritiska till det de finner. Jag har lätt att sätta mig in i olika människors behov av hur de vill få information. Därutöver har jag under flera år arbetat i en tillgänglighetsgrupp och är van vid att anpassa datorer och pedagogik för dig med särskilda behov.

Jag har också varit flyttgeneral och ansvarig för logistiken med att flytta en institution samt ett bibliotek med över 17 000 böcker. Istället för beräknade 3-4 veckor så tog det 1½ vecka! Och då var alla böcker tillbaka på sina hyllor, och alla kontor klara att jobba i.

Innan jag blev bibliotekarie och informationsspecialist (2000), arbetade jag i många år inom olika yrken. Det resulterade i att jag har en mycket bred arbetserfarenhet, och kan anpassa undervisningen efter just dina behov. Som exempel kan nämnas att jag arbetat på sjön, varit boksbusschaufför och vaktmästare, och har också arbetat många år som kassörska i olika butiker, både i Sverige och utomlands. Min servicekänsla är stark och det är viktigt för mig att du som kund ska få det allra bästa bemötandet.


Personliga erfarenheter

Jag har släktforskat i över 30 år, och kan även lite om dna-släktforskning. Jag dna-testade mig själv 2020 och lyckades lösa diverse släktgåtor. Det spännande är att nya gåtor uppstår!

Jag är adopterad och (tror) att jag har hittat alla akter som finns om både mig och min biologiska mor. Därutöver har jag sedan 1992 hjälpt många adopterade och fosterbarn att få veta mer om sitt ursprung. Jag var också aktiv i olika ideella föreningar för vuxna adopterade och fosterbarn under drygt 20 års tid. 

Vill du ha referenser så är du välkommen att kontakta mig.Om

Qvinn-IT ABFöretaget grundades oktober 2020.


Adress:
Lotshusgatan 4 c, 216 41 Limhamn

Telefon:
0724-42 92 20


Mejladress:

information@qvinnit.se


Webbadress:
www.qvinnit.se

Organisationsnummer:
559278-8805  

                         

Godkänt för F-skatt.

Företaget har sitt säte i Malmö.