Qvinn-IT AB    

Tjänster

För att kunna ge dig en rättvis offert börjar vi med ett samtal på telefon där du får berätta vad du behöver hjälp med. Det första samtalet är kostnadsfritt och gäller alla nedanstående tjänster. Du förbinder dig inte till någonting. Därefter räknar jag på uppdraget och återkommer till dig med ett kostnadsförslag. Du väljer då om du vill anlita mig, och får bekräfta per brev eller via mejl.

När vi kommit överens om vad det är jag kan hjälpa dig med, bokar vi en tid då jag kommer hem till dig, alternativt utför uppdraget på distans. Det kan ske över telefon, eller via datorn om du vill.

En del tjänster kan du ha rätt till RUT-avdrag för, det finns dock vissa restriktioner kring detta. Hör av dig så berättar jag mer.
OBS! Jag följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och är mycket noga med att skydda både mig själv och andra. Vill du kan jag ha både munskydd och vinylhandskar när vi ses.
Jag utför givetvis även uppdrag på distans om du så önskar.

Datorhantering och kringutrustningLär känna din dator, mobil eller surfplatta, skaffa mejl, med mera. Vill du lära dig Word, Excel eller andra datorprogram? Vill du kunna använda WhatsApp, Skype, mejl eller annat på mobilen eller plattan? Eller vill du ha hjälp med att rensa och uppdatera din dator?
Vi utgår helt från dina önskemål och behov!

Släktforskning inom Sverige
Jag hjälper dig söka information både i nutid och i historisk tid.

Historiskt
Du kan exempelvis beställa 2 släktled bakåt i tiden, som din mormor och morfar, eller farmor och farfar, samt deras syskon och föräldrar.

Din egen historia
Om du är adopterad, varit i familje- eller fosterhem, eller på barnhem, och vill söka dina rötter själv, men har behov av kortare guidning, så kan jag hjälpa dig.

Vill du istället att jag får en fullmakt av dig och beställer alla dina papper som sedan skickas direkt till dig så du får lösa ut dem med hjälp av din legitimation, kommer vi överens om ett pris för detta. Likaså om du behöver hjälp för att överklaga beslut. Själva överklagandet är gratis, men beroende på hur mycket hjälp du behöver så tar jag ut en kostnad.

Organisering och logistik eller ordning och reda
Vill du få hjälp med att få ordning och reda bland dina papper, eller med att förenkla din vardag på annat sätt? Jag kan även hjälpa dig att upprätta en enklare vardagsbudget.
Har du ett större projekt du behöver hjälp med att strukturera upp? Jag har bland annat haft uppgiften som flyttgeneral i en statlig organisation.

Din informationsguide

Mitt namn är Carina Enestarre, jag är informationsspecialist och har arbetat som bibliotekarie i 20 år. Jag har mångårig vana av att guida teknikovana vuxna in i teknikens värld, en värld som varit min sedan slutet av 80-talet. Jag har nu valt att gå i tidig pension för att kunna hjälpa i synnerhet äldre med att förstå och kunna använda dagens teknik.

Jag har 30 års erfarenhet av släktforskning, och av att hjälpa andra söka sina biologiska rötter i nutida arkiv.

Mitt företag, Qvinn-IT AB, startade jag 2020, för att stödja andra, mer ovana användare, att hantera sin dator, mobil, och annan kringutrustning, arbetsredskap som kan vara till stor hjälp i det vardagliga livet. För mig är det viktigt att alla har tillgång till källkritiskt granskad information, och till teknik som vi alla är beroende av, för att vi ska kunna ha ett demokratiskt samhälle på lika villkor.

Ytterligare en orsak är att jag vill kunna ägna mer tid åt att hjälpa personer söka sitt biologiska ursprung. Vare sig du är född i Sverige eller utomlands, kan det finnas fler akter i svenska arkiv som gäller dig än du känner till.

Jag har en masterutbildning i Biblioteks- och informationsvetenskap (2000) samt en kandidatexamen i Humanekologi (1998). Därutöver har jag även universitetskurser i pedagogik, ledarskap m.m.
Vill du ha referenser kan jag givetvis lämna det.

Varmt välkommen att höra av dig om du vill ha mer information eller beställa en tjänst!
Skicka ett mejl till:
information@qvinnit.se
eller ring: tel. 0724 42 92 20